Friluftslinje

Tenk om ditt hjem var mellom fjell og fjord, øyer og breer. Tenk deg om du kunne padle i fjordene. Telte på øyene. Klatre i fjellene. Utforske breene. Her – midt i den unike naturen nord i Norge har Gud satt sitt fingeravtrykk. Naturen forteller om Guds skjønnhet på et språk som vi alle kan forstå.

På friluftslinja veksler vi mellom uker med undervisning og uker ute i Guds natur, der vi blir kjent med ham gjennom det han har skapt.
Ukene ute er fulle av utfordringer og team-building, du lærer nye ferdigheter og har det utrolig gøy. Vi går på fotturer i fjellet, vandrer i mørke grotter og på glatte breer, glir gjennom vann i kajakk og kano, flyter i snøen på ski og snowboard, og koser oss selvfølgelig rundt bålet.
Denne linja er for alle friluftsentusiaster, som elsker frisk luft i lungene og oppdagelsesreiser i skaperverket.

Mer DTS-info

Mer DTS-info
Undervisning
lle Adventure-linjene har undervisning sammen. Hver undervisningsuke har sitt eget tema. Noen av temaene er: Guds farshjerte, Å høre Guds stemme, Den hellige ånd, identitet i Kristus, Bibelsk verdensbilde, Lovsang og bønn, Misjon, Relasjoner og Evangelisering. Undervisningen foregår på både norsk og engelsk. Inkludert i prisen for undervisningsdelen er:
· All undervisning, inkl materiell og bøker
· Losji
· Kost
· All reise med DTS-en

Tjeneste
Vi er her for å vise Guds hjerte for Nordland. Vårt hovedfokus er barn og ungdom. Stab og alle studenter (fra alle linjene) hjelper til på ungdomsklubber og leirer for ungdom her I landsdelen.

Mini outreach
Studentene har også to en-ukers misjonsturer til et sted i Nordland. Uten stab, og i team på tre eller fire, bringes Guds kjærlighet ut i Nordland. Hvert team får en kontaktperson i bygda de reiser til, reisepenger og litt praktisk hjelp. Så bestemmer teamet selv hvilke måter de vil velsigne byggda på.

Praktisk arbeid
Praktisk arbeid er en del av skolen. Dette kan være mopping av gulv, oppvask, vedhogst, fikse biler, male, hagearbeid. osv. Vi prøver også å finne ut om det er noen behov i nabolaget som vi kan hjelpe til med. Det er alltid nok å gjøre!

Outreach Outreach er tiden for å ta «de gode nyhetene» ut til verden! Vi sender som regel ut flere team. Nøyaktig hvor teamene drar og hvor store de er, bestemmes etter at skolen har startet. Vi har alltid reist til Himalaya og ofte til Grønland. Vi har også dratt til Europa, Afrika, Asia, Sør-Amerika, Midtøsten og Stillehavet. Ingen plass er for langt unna for å kunne nås med evangeliet! Inkludert i prisen for Outreach er:
· Alle reisekostnader
· Kost
· Losji
· Alle utgifter for tjeneste


Hva inkluderes ikke i prisen for DTS?
Some things are not included in the price for the DTS, these are things that can be very different from person to person. Some of these things are:
· Noen få ting er ikke inkludert i prisen for DTS.
· Visa kostnader
· Reiseforsikring
· Reise til og fra skolen
· Vaksinasjoner for Outreach
· Juleferie
· Personlige utgifter
· Personlig utstyr
Praktisk info
Vår skole varer i ca. ni måneder. I løpet av undervisningsdelen veklser vi mellom 14-15 undervisningsuker, 7-8 uker med linjefag, og 2 uker med (mini)outreach i Nordland. Outreach i utlandet er på 10 uker. Du har fri til jul og påske.

Datoer for Adventure DTS 2020-21:
Vi jobber med ny årsplan for neste skoleår. Ta kontakt for mer info.
Selv om vi har tre ulike linjer vil alle koste det samme. 54 000 kr for undervisningsdel og linjefag + 30 000 kr for Outreach = 84 000 tilsammen.
DTS-en er åpen for alle over 18 år. Vi aksepterer studenter fra alle land og bakgrunner. Fyll ut en søknad eller send oss en epost om du ønsker å ta neste steg i å ta en DTS!
Track Info
Friluftslinje (7 – 8 uker i løpet av skolen)
7-8 uker av skolen vil du være ute i naturen. Noen mulige aktiviteter:
· Isbrevandring
· Kanopadling
· Grotteutforskning
· Sjø-kajakking
· Langrenn
· Alpint
· Fjellturer

Inkludert i prisen for disse ukene er:
· Transport
· Mat
· Losji (telt, hytte, etc.)
· Utstyr: hjelmer, isbreutstyr, langrennsski, skipass, mm…

Du må ha med deg mesteparten av personlig utstyr. Dette inkluderer:
· Sovepose (komfort temperatur på minst -5 C)
· Liggeunderlag
· Vann og vindtett jakke og bukser (f. eks. Gore-Tex, dri3, Helly Tech, el.)
· Fjellsko
· 60+ liter ryggsekk

Om du vil ha mer informasjon er det bare å ta kontakt.